Bóna Katalin
szervezetfejlesztési tanácsadó, executive coach

3-szf-bemutatkozas_03

“Ragyogj úgy mint
egy csillag, mert egyre
sötétebb a világ.
Minél sötétebb az éjszaka, annál fényesebben ragyognak a csillagok.”
Szervezetfejlesztési és változáskezelési tanácsadó vagyok. Közép-és felső vezetői készségfejlesztő tréningeket, kiválasztási és fejlesztési célú kompetencia felméréseket, együttműködés-fejlesztő és talent-management programokat vezetek. Mint vezetésfejlesztő tanácsadó és coach a vezető személyes, egyéni stílusbeli jellemzőivel és azok fejlesztésével foglalkozom, Gestalt alapokon.
.
Minősített Akció Tanulócsoport facilitátor, GPOP (Golden Személyiségprofil) és ARP (Autoritás-Felelősség-Hatóerő) tanácsadó vagyok. Végzettségem pszichológus, diplomámat szervezet-és döntéspszichológia, valamint tanácsadás szakirányokon szereztem.
2004 óta dolgozom szervezetfejlesztőként, szervezeti tapasztalatot a Sanoma Budapest HR osztályán szereztem. Önismereti csoportokat vezetek, a Magyar Pszichodráma Egyesület által kiképzett pszichodráma vezető vagyok. Szervezetfejlesztést oktatok a Semmelweis Egyetemen.
.
Tagja vagyok az SZMT-nek (Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága), az MPE-nek (Magyar Pszichodráma Egyesület) és a MaG-nak (Magyar Gestalt Egyesület).
.
Minden munkám élmények sorozata: látni, ahogy erőinek tudatosításával kezdi el kliensem vagy épp tréning résztvevőm azt a belső utazást, amelynek vége az őt akadályozó tényezők felismerése és megszüntetése. Hiszem, hogy a változás katalizátora egyedül a fejlődés szükségességének elfogadása, meglátása lehet, melyhez tudatosság és önreflexivitás szükséges, ami nem egyenlő a tökéletességre törekvéssel – az én munkám ügyfeleim eljuttatása ide, melyet a hiteles visszajelzések mentén érek el. 
.

2011-ben alapítottam a SERENDO Consulting Kft-t, melynek ügyvezetőjeként naponta szembesülök a cég- és csapat vezetés kihívásaival, így vagyok én egyszerre fejlesztő és fejlődő szerepben.

Szakterületeim:

• executive coaching
• vezetőképzés, vezetői kommunikáció
• konfliktus- és stresszkezelés
• együttműködés fejlesztés
• Assessment és Development Center (kompetenciafelmérések)
• teljesítményértékelés